توصیه های تغذیه ای برای دوران یائسگی

توصیه های تغذیه ای برای دوران یائسگی
شهریور ۱۷, ۱۳۹۴

تغذیه دوران یائسگی

 

دوران يائسگي مي‌تواند دوراني پر از شور و هيجان باشد. البته ‌اگر درك و فهم بيشتري از تغييرات جسمي و فيزيولوژيك اين دوران به دست آوريم. توجه به نقش رژيم غذايي در دوران يائسگي سبب خواهد شد كه اين دوران با كيفيت بهتري سپري شود .

  • اصل اول:خطر پوكي استخوان مشكلي است كه سال‌ها پيش از سن يائسگي، روند آن آغاز مي‌شود و با شروع اين دوران سرعت بيشتري به خود مي‌گيرد. نقش ويتامين D در استحكام استخوان‌ها و جذب هرچه بيشتر كلسيم، از بيشترين اهميت برخوردار است.
  • اصل دوم:اختلالات خلقي همچون افسردگي، اضطراب، استرس و برهم خوردن خواب از مسائل ديگري است كه فرد يائسه با آن درگير است و ويتامين۱۲ B مي‌تواند بسياري از اين اختلالات را تخفيف دهد و آرامش روحي رواني را براي وي در پي داشته باشد. براي تامين ويتامين۱۲ B در افراد يائسه بايد دست‌كم هفته‌اي ۳ بار و هر بار يك وعده كامل غذايي شامل مرغ، ماهي و تخم‌مرغ ميل شود.
  • اصل سوم:ريبوفلاوين ليموشيرين يا ترش، گريپ‌فروت، پرتقال و نارنگي، نقش مهمي در سلامت فرد يائسه به عهده دارد. گر گرفتگي، بي‌نظمي‌هاي قاعدگي، تحريك‌پذيري واژن ازجمله عوارضي است كه با مصرف مقادير كافي ريبوفلاوين به ميزان زيادي كنترل مي‌شود. ازاين‌رو توصيه مي‌شود روزانه حداقل يك واحد از اين ميوه به طور منظم مصرف شود.
  • اصل چهارم:خشكي پوست، خشكي واژن، دردهاي پراكنده سينه از عوارض آزاردهنده ديگري است كه براي فرد يائسه زياد اتفاق مي‌افتد. ازاين‌رو بايد با مصرف كافي ويتامين A جلوي اين گونه عوارض را گرفت يا آنها را تخفيف داد. از غذاهايي كه حاوي مقادير كافي ويتامين A هستند، مي‌توان به جگر تازه، هويج، گوجه‌فرنگي، سيب‌زميني و انواع صيفي‌جات شامل طالبي و خربزه اشاره كرد. ازاين‌رو روزانه يك واحد از اين نوع غذاها البته با حفظ تنوع روزانه مي‌تواند ويتامين A مورد نياز را براي فرد تامين كند.
  • اصل پنجم:غذاهاي دريايي فراموش نشود. ميگو، ماهي، خرچنگ علاوه بر اين كه حاوي مقادير زياد اسيدهاي چرب امگا ۳ هستند، از نظر تركيبات يد نيز بسيار غني‌اند. يد علاوه بر اين كه از بيماري‌هاي تيروئيدي كه در اين سن زياد ديده مي‌شوند، پيشگيري مي‌كند، مانع بروز بيماري‌هاي فيبروكيستيك پستان نيز مي‌شود. همچنين اسيدهاي چرب امگا ۳ علاوه بر اين كه سلامت قلب را تامين مي‌كند، در حفظ سلامت استخوان‌ها نيز نقشي كليدي دارد. به همين دليل دست كم ۴ بار در هفته يك وعده غذايي كامل از ميگو، ماهي يا خرچنگ بايد جزو رژيم اصلي فرد يائسه باشد

منبع تازه های پزشکی و سلامت

ارسال شده در تازه های پزشکی, مقالات توسط دکتر الهه امیری | Tags: , ,

ارسال نظر

3 × 1 =